Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
11

 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Λέσβου και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και το μέλλον της χώρας, οι πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, μπορούν με την μαζική συμμετοχή τους στην πρωτόγνωρη και δημοκρατική διαδικασία της Κυριακής να συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση του Κινήματος.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Όλοι μαζί μπορούμε, με την αυτοκριτική που έγινε, αλλά και τις κριτικές που ασκήθηκαν για λάθη και παραλείψεις να αφήσουμε πίσω, τα αρνητικά που μας ταλάνισαν.
 Μπορούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε την 11η Νοεμβρίου, αφετηρία για μεγάλες αλλαγές και στο ΠΑΣΟΚ και στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία.
 Η 11η Νοεμβρίου, οφείλει να είναι για όλους μας μια μέρα ενότητας, που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου. Όλα τα μεγάλα κόμματα,  σε όλη την Ευρώπη, είτε της κεντροαριστεράς, είτε της κεντροδεξιάς, γνωρίζουν εκλογικές ήττες. Όμως από την επομένη των εκλογών δουλεύουν για το μέλλον. Κανένα μεγάλο κόμμα, όσο ισχυρές κρίσεις κι αν γνώρισε δεν διαλύθηκε. Αυτή είναι η ιστορική εμπειρία σε όλη την Ευρώπη.
Συνεπώς μπορούμε με την μαζική συμμετοχή μας στις κάλπες της Κυριακής, αλλά και με την δουλειά που θα ακολουθήσει να ξαναοδηγήσουμε την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σε νικηφόρα πορεία, μέσα από μια μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία. Η 11η Νοεμβρίου οφείλει να σηματοδοτήσει και το τέλος των εσωτερικών ανταγωνισμών. Τιμώ και τιμούμε και τον Γιώργο  Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη. Έχω με καθαρό τρόπο και έγκαιρα εκφράσει την θέση μου για το θέμα της ηγεσίας. Πιστεύω ακλόνητα ότι και οι τρεις υποψήφιοι από την Κυριακή το βράδυ, ασχέτως του ποιος θα εκλεγεί, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του, για την προοπτική του. Πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την νέα νικηφόρα πορεία της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, είναι η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Οι πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και εγγυούνται και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτή η μεγάλη μέρα  της συμμετοχής και της ελεύθερης έκφρασης, της βούλησης του κόσμου. Οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν μαζικά το  παρόν στην γνήσια αυτή δημοκρατική διαδικασία».